Hopp til hovedinnhold

Sverige

Utpå våren 1916 reiste Kirsten og foreldrene over til Stockholm for å legge forholdene til rette for det studieåret som skulle starte opp etter sommeren. Det var tross alt første gang hun skulle være ordentlig hjemmefra, og foreldrene ville introdusere henne for folk de kjente i musikerkretsene i storbyen og se henne godt installert.

Portrett av en ung Kirsten Flagstad

Hun var så heldig å få tak i et rom med piano i en sentralt beliggende leilighet hos et yngre ektepar med barn, og det inngikk delvis pensjon i leien. Først og fremst gjaldt det å finne en god sanglærer.

Med introduksjonsbrev om fribilletter fra Nationaltheatrets sjef, Halfdan Christensen, oppsøkte familien Flagstad operaens sjef, greve Hans Ludvig von Stedingk. Han anbefalte dem å gå og høre operaen Faust av den franske komponisten Charles Gounod, der tre av hovedrollene ble sunget av elever av dr. Gillis Bratt. Etter denne kvelden ble beslutningen tatt. Om han kunne og ville, måtte det blir dr. Bratt som overtok ansvaret for Kirstens sanglige utvikling. Kirsten ble elev av dr. Bratt, og fra høsten 1916 begynte en ny fase i hennes liv. Hun ble kjent med nye mennesker og nytt miljø.

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 2