Arkivet

Det forskes stadig på Kirsten Flagstad og ny informasjon har dukket opp senest i mai 2016 i den nye boken "Konspirasjonen mot Kirsten Flagstad" skrevet av Ingeborg Solbrekken.

Ønsker du å lære mer om Kirsten Flagstad? Let deg frem i vårt arkiv. Vi på museet hjelper deg mer enn gjerne. Du kan søke på nettet eller komme innom oss på museet for en prat!

Vet du noe vi ikke vet? Ta gjerne kontakt med oss! Vi er takknemlig for tilbakemelding, dersom feil og mangler oppdages i vårt arkiv.

Kirsten Flagstads repertoar og forestillinger

Museets tidligere leder, Ragnhild Nyhus, har i årevis arbeidet med en liste over alle Kirsten Flagstad sine roller. Ikke bare hvilke roller, men også alle stedene hun sang dem. Dette er et stort dokument (295 sider!) som virkelig understreker at Kirsten Flagstad som sanger var noe helt uten om det vanlige.

Diskografi

Det er laget flere Kirsten Flagstad diskografier, men ingen av dem kan sies å være helt komplett. Den mest utførlige er utvilsomt Howard C. Sanners Masteroppgave i musikk fra Universitetet i Maryland, USA 1981. Når vi allikevel har fått tillatelse til å vise denne hittil ukjente diskografien utarbeidet av musiker og komponist Arne Dørumsgaard, er det for å gi dere en viss idé om Kirsten Flagstads enorme produksjon. Listene inneholder dessuten en del virkelige kuriositeter.

Kronologi

En kronologisk liste over Kirsten Flagstads arbeidet fra 1913-1962

Bibliografi

Kirsten Flagstad har blitt skrevet om, og blitt nevnt i, mange biografier, magasiner, aviser og annet. Her er en liste over hennes bibliografi