Vår utstilling og andre gjenstander

Som en del av arkivarbeidet på Kirsten Flagstad Museum, gjør vi en dokumentasjon av Kirsten Flagstads eiendeler og andre gjenstander relatert til henne fra forskjellige stadier i liv og karriere. Fremover i disse dager kommer vi til å legge ut flere gjenstander, hvorpå noe har en bakgrunnshistorie og noe ikke.

Ukas gjenstand

Kirsten Flagstad hadde flere gudbarn som hun var svært glad i og hun likte å gi dem gaver. Denne dukken er en hun lagde til et gudbarn her i Norge og dukken står nå i utstillingen på museet.

 • Denne første gjenstanden er et innrammet fotografi av Kirsten Flagstad som ung pike. Allerede som 1-åring hadde musikaliteten begynt å vise seg og hun kalte seg selv for "Titten Tangerin", eller Kirsten Sangerinne. Maja Flagstad og Michael Flagstad, hennes foreldre, var anerkjente musikere i Kristiania. Bildet er tatt i 1896 og er en del av en serie med familiebilder.
  1/2
  Denne første gjenstanden er et innrammet fotografi av Kirsten Flagstad som ung pike. Allerede som 1-åring hadde musikaliteten begynt å vise seg og hun kalte seg selv for "Titten Tangerin", eller Kirsten Sangerinne. Maja Flagstad og Michael Flagstad, hennes foreldre, var anerkjente musikere i Kristiania. Bildet er tatt i 1896 og er en del av en serie med familiebilder.
 • Med gjenstand nr. 2 så gjør vi et hopp i karrieren til Kirsten Flagstad. Kirsten Flagstad debuterte ved Metropolitan Opera i New York i 1935, og gjorde sin siste sesong ved operahuset i 1952. Daværende direktør Rudolf Bing ga henne denne pokalen som takk for hennes arbeid ved operaen. "Til Kirsten Flagstad fra hennes venner ved Metropolitan Opera 
som presenterer dette symbolet for deres dype takknemlighet for hennes praktfulle forestillinger". Nedenfor er hennes roller nevnt. Denne pokalen står nå på museet i utstilling.
  2/2
  Med gjenstand nr. 2 så gjør vi et hopp i karrieren til Kirsten Flagstad. Kirsten Flagstad debuterte ved Metropolitan Opera i New York i 1935, og gjorde sin siste sesong ved operahuset i 1952. Daværende direktør Rudolf Bing ga henne denne pokalen som takk for hennes arbeid ved operaen. "Til Kirsten Flagstad fra hennes venner ved Metropolitan Opera som presenterer dette symbolet for deres dype takknemlighet for hennes praktfulle forestillinger". Nedenfor er hennes roller nevnt. Denne pokalen står nå på museet i utstilling.

Har du noe fra Kirsten Flagstad eller hennes familie? Vi jobber stadig med å finne informasjon om Kirsten og hennes eiendeler. Ta gjerne kontakt med oss om det er noe du ønsker å dele med museet

Det er ikke lov å kopiere eller bruke bilder fra vår nettside uten tillatelse. Rettighetene til bildene tilhører Anno Museum og Digitalt Museum