Hopp til hovedinnhold

Kirsten Flagstad tar London med storm.

Aftenposten 19.mai 1936

Enestående hyldest i Covent Garden

Edwin McArthur, Lauritz Melchior og Kirsten Flagstad utenfor Covent Garden i London. Bildet er tatt i forbindelse med en populær konsert 19. mai, 1936

Spesialtelegram til Aftenposten, London 18.mai. Forfatter ukjent.

"Tristan-oppførelsen i Covent Garden blev en stor seier for Kirsten Flagstad. Et representativt publikum med prinsessene Helene Victoria og Marie Louise i hofflosjen hyldet den store sangerinne med ovasjoner, blomster og et utall av fremkallelser. Kyndige operagjengere uttalte at man ikke kunde minnes en herligere Isolde. Ikke bare hennes vidundelige stemme, som tross en forkjølelse lød klokkeren, men også hennes praktfulle apparisjon gjorde et overordentlig sterkt inntrykk. Lauritz Melchior som Tristan høstet også sterkt bifall. Fritz Reiner, den tidligere dirigent ved Dresdenoperaen, leder orkesteret med overlegen dyktighet og stillet mesterverkets fineste detaljer i tydelig relieff, men først og sist gjorde Kirsten Flagstads Isolde aftenen til en uforglemmelig høitidsstund.

Efter første akt braket bifallet i flere minutter, og teppet gikk opp 10 ganger. Det samme gjentok sig efter annen akt, og til slutt vilde bifallet ingen ende ta.

Den kjente lægen Sir Milsom Rees behandlet Kirsetn Flagstad like før forestillingens begynnelse, og han oppholdt sig i teatret hele aftenene for å kunne stå til tjeneste hvis det skulde bli nødvendig.
Så stor var interessen for fru Flagstads første opptreden i London at folk stillet sig i kø allerede i går aftes og ventet i 24 timer på sine billetter.
Kirsten Flagstad optreder næste gang torsdag. Det er praktisk talt ikke flere billeter å få til hennes næste optreden.
Fru Flagstad var strålende fornøid over den begeistrede mottagelse hun fikk av publikum."

 • Avisartikkel om Kirsten Flagstads opptreden i Covent Garden i London. Datert 19. mai, 1936. Overskriften lyder "Kirsten Flagstad tar London med storm".
  1/4
  Tar London med storm
 • Avisartikkel om Kirsten Flagstads opptreden i Covent Garden i London. Datert 19. mai 1936. Kirsten Flagstad er i dag det populæreste menneske i London.
  2/4
  Det populæreste menneske i London
 • Avisartikkel om Kirsten Flagstads opptreden i Covent Garden i London. Datert 19. mai 1936.
  3/4
  Spesialtelegram fra Aftenposten
 • Edwin McArthur, Lauritz Melchior og Kirsten Flagstad utenfor Covent Garden i London. Bildet er tatt i forbindelse med en populær konsert 19. mai, 1936
  4/4
  McArthur, Melchior og Flagstad

"Hun erobret publikum helt og holdent og hun er idag det uten sammenligning populæreste menneske i London"

"I alle Londons salonger vil Kirsten Flagstad  idag være det eneste samtaleemnet. man blir ikke trett av å fortelle alle de små, nydelige trekk som er kjent om hennes person, at hun strikker i garderoben i mellemaktene for å overvinne sin nervøsitet, at hun mang en gang har sagt nei til store engagementer, fordi hun heller vil gå på ski med sin mann osv. Sagnet har grepet hennes store navn."

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 2