Åpning og kransenedleggelse

I jubileumsåret er det stortingspolitiker Anette Trettebergstuen som åpner Kirsten Flagstad Festival. Selv om årets festival blir noe annerledes, blir det åpning og kransenedleggelse utenfor Kirsten Flagstads hjem, Strandstuen, på Hamar på tradisjonelt vis. Dette er stedet hvor den verdensberømte, norske sangerinnen ble født. Kirsten Flagstad understreket selv tilknytningen til sin fødeby.

Kirsten Flagstad Festival er initiert av Hamar kommune. Formannskapet ga Musikkens Venner i Hamar og omegn oppdraget med å realisere ønsket om en festival oppkalt etter byens berømte datter. I år er det 125-årsjubileum.

Rett etter denne LIVE åpningen kan du oppleve Elisabeth Teige synge Vier Letzte Lieder av Richard Strauss fra Operaen i Oslo. Du kan se dette via vår YouTubekanal

Det var Kirsten Flagstad som urframførte de vakre sangene i Royal albert Hall, mandag den 22. mai 1950 under dirigenten Wilhelm Furtwängler.

Billetter

Publikum kan være til stede på denne åpningen, men må hente ut billett via TicketCo så vi får registrert dere. Vi legger ut 30 billetter. Husk å holde dere hjemme hvis dere har forkjølelsessymptomer.

Billetter finner du her

For å se konserten

Klikk på denne lenken for å komme inn på vår Youtubekanal

Dersom du liker det du ser så VIPPS gjerne noen kroner til nr 604036
Du kan også sette inn penger på vår bankkonto: 1822 40 88430

12. juli 2020 er det 125 år siden Kirsten Flagstad ble født i Hamar. Dette må feires til tross for strenge regler og et samfunn som langt på vei er lukket ned. Kirsten Flagstad Festival har også 15-årsjubileum, derfor er det selvsagt ikke aktuelt for oss å avlyse. Vi ønsker dere derfor velkommen til en digital festival i år. I tillegg inviterer vi til drive-in opera på åttemetersplanet, festivalgudstjeneste for noen få i Hamar Domkirke og opera for barn på Stortorget. Disse tre konsertene er live-opplevelser, men resten av vårt innholdsrike program sender vi digitalt direkte til deg. Dersom reglene endres, har vi lagt til rette for å på kort varsel åpne dørene på én konsert per dag under festivalen.


Kirsten Flagstad Festival takker alle våre bidragsytere:
OBOS, Sparebankstiftelsen Hedmark, Sparebank 1 Østlandet, Innlandet fylkeskommune, Hamar kommune, Hamar Arbeiderblad, First Hotel Victoria og Kulturrådet.
I år har vi også fått ekstra tilskudd fra fylkeskommmunen i anledning jubileet, noe vi er meget takknemlige for.