Velkommen inn!

«Jeg sier alltid at jeg er fra Hamar - jeg er så stolt av det, jeg føler fremdeles slik at Hamar er min by!»

Slik uttalte Kirsten seg i et intervju om Hedmarken og Hamar i 1958, og den som besøker Kirsten Flagstad i Strandstuen vil aldri være i tvil om at Hamar fortsatt er Kirstens by.

dig-016156.jpg

Strandstuen ligger øverst i Kirkebakken på Hamar – bare et steinkast fra Hamar domkirke, og dette vakre huset ligger som det har ligget siden lenge før Hamar ble by i 1849. Strandstuen er Hamars eldste hus.

Som internasjonal operastjerne var Kirsten Flagstad store deler av sitt liv på reise, med hotellrom som sitt hjem. Desto større ble behovet for å kjenne at hun hadde røttene sine et sted. Og som sitt sted valgte hun fødebyen Hamar.

På Kirsten Flagstad museum kan du komme innom alene eller med en gruppe. Har du en gruppe, lag eller forening som vil innom kan vi planlegge en hel eller halv dag tilpasset dere. Vi kan by på kaffe, og det er også mulighet for musikkinnslag, minikonsert og filmsnutter. Skulle dere hatt en matbit? Alt dette planlegges godt på forhånd i samarbeid med deres kontaktperson for at deres opphold skal fungere best mulig.