Photo/Background /

Kirsten Flagstad ble født i Hamar 12. juli 1895. Hun ble døpt Kirsten Malfrid Flagstad i Hamar Domkirke. Kirsten og hennes foreldre bodde i Strandstuen noen månder før de flyttet tilbake til Kristiania i Niels Juelsgate 6. Når Kirsten var 3 år gammel fikk hun en bror, Ole. Da familien ble større måtte de flytte igjen, denne gangen til Kronprinsensgate.

i 1901 fikk familien Flagstad og to andre musikerfamilier skjøte på en tomt i Ivar Aasens vei, ved Vinderen stasjon. Her det ble bygd tre hus, et til hver familie. Disse tre nabohusene ble kjent som "de tre musikanter". Her trivdes familien godt. 

Photo/Background /

Kirsten, som var svært musikalsk som barn, var god til å underholde på piano når noen i familien eller hennes venner hadde bursdag. ​

Hennes musikalske foreldre, Michael og Marie, merket tidlig at Kirsten hadde talent for musikk. Hun lærte seg noter veldig kjapt, og innøvingen på piano hadde rask fremgang. Som syvåring fikk hun en pianolærer, Martin Ursin.

Kirsten syntes at pianoøvingen var fæl, for læreren og mammaen hennes var så streng med øving! Men da Kirsten var 10 år fikk hun et partitur i bursdaggave. Det vil si, hun fikk notene til en Richard Wagner opera som heter Lohengrin. Hun lærte seg hovedrollen i denne operaen, Elsa, og fant ut at hun likte veldig godt å synge og spille samtidig! Dermed var pianospillingen med ett mye morsommere, og innen hun var blitt 20 år hadde hun lært seg 20 operaroller på piano, utenatt!