Kirsten Flagstad minnekonsert 2018

Hamida Kristoffersen og John Lildal inviterer til en konsert med vakker musikk. De skal fremføre Haugtussa av Edvard Grieg og sanger av Geirr Tveitt med tekster av Aslaug Vaa.

  • 42521839_1884785154935211_1376420951171792896_o.jpg

Hamida Kirstoffersen er en lyrisk sopran fra Bjarkøy i Troms og er solist ved Operaen i Zürich. Hun gikk på Toneheim folkehøgskole fra 2007 til 2008, har bachelor- og mastergrad fra musikkonservatoriet i Tromsø.

I 2013 vant Hamida konkurransen Premio Verdi, et samarbeid mellom den italienske ambassaden i Norge og Den Norske Opera og Ballet. Samme år var hun semifinalist i Belvedere sangkonkurranse og én av fem finalister i Dronning Sonjas internasjonal musikkonkurranse, der hun mottok Ingrid Bjoners stipend og prisen for beste fremføring av norsk musikk med sin tolking av Fartein Valens Ave Maria. 

Etter dette har Hamida tolket en rekke roller rundt om i verden med flest roller ved operaen i Zürich hvor hun so nevnt er solist.

John Lidal har sin utdannelse fra Musikkonservatoriet i Trondheim, Norges Musikkhøgskole i Oslo, Guildhall School of Music & Drama, London og Manhattan School of Music, New York.

Som pianist og kammermusiker har Lidal samarbeidet med en rekke prominente internasjonale kunstnere. Han har også coachet ledende roller for produksjoner ved The Metropolitan Opera, New York City Opera, San Francisco Opera, the Santa Fe Opera, Lyric Opera of Chicago, Teatro alla Scala, Maggio Musicale Fiorentino, ROH Covent Garden, Glyndebourne, Deutsche Oper Berlin, Bayerische Staatsoper, Wiener Staatsoper, og Opéra Bastille.

Han er for tiden engasjert ved Den Norske Opera & Ballett i Oslo og nylig mottok han Tom Wilhelmsens Stiftelses Opera og Ballettpris for 2018.

Kveldens program

Edvard Griegs Haugtussa
Tekst fra Arne Garborgs "Haugtussa"
- Det syng 
- Veslemøy
- Blåbær-li
- Møte
- Elsk
- Killingdans
- Vond Dag
- Ved Gjetlebekken

Utvalgte sanger av Geirr Tveitt
Dikt fra Olav H. Hauges "Glør i oska"
- Snø 
- Revebjøllor 
- Svarte krossar 
- Langeleiken