Kirsten Flagstad Museum

Flagstad - An Opera

Nyskrevet opera om Kirsten Flagstad! I Flagstad – An Opera kommer vi tett på vår største internasjonale operastjerne. Kvinnen kalt «the Voice of the Century» ser her tilbake på det turbulente livet sitt, i et verk skrevet av Ketil Bjørnstad og Einar Bjørge.

Stjernestatus over natten
Kirsten Flagstad var født inn i en musikalsk familie på Hamar og ble tidlig oppdaget som et unikt talent, og med absolutt gehør. Hun debuterte på Nationaltheatret allerede som 18-åring i rollen som Nuri i operaen Lavlandet av d'Albert i 1913. Likevel skulle det gå mange år før hun gjorde sin store internasjonale debut på Metropolitan i New York som 40-åring i 1935. Her ble hun stjerne over natten i rollen som Sieglinde i Wagners Valkyrien. Ganske snart var hun etterspurt over hele verden, både som Wagner-fortolker og konsertsangerinne.

Flagstads triumfer og tragedier
I år er det 125 år siden Kirsten Flagstad ble født. Dette feirer Oslo Operafestival med en opera av Ketil Bjørnstad og Einar Bjørge, og med Birgitte Christensen i rollen som Flagstad.

Flagstad tar her et oppgjør med sentrale momenter i sitt liv – sine kunstneriske seire og sine største personlige nederlag. Forestillingen er basert på nytt kildemateriale og fokuserer på den sjenerte og folkesky kvinnen som vant hele verden med sin stemme, men som møtte sin største motstand hjemme i Norge.

Forestillingen spilles på engelsk.
Et gjestespill fra Kirsten Flagstad Festival og Oslo Operafestival, med støtte fra Det norske komponistfond, Fritt Ord, Bergesenstiftelsen og Oslo kommune.

På grunn av strenge smittevernsregler er det få plasser tilgjengelig på denne forestillingen, og det vil derfor ikke være billetter med rabatterte priser. Opera til folket håper på forståelse for dette.

Den Norske Opera og Ballett