Kirsten Flagstad Museum

Festkonsert: Kirsten Flagstad 125 år!

Norges store internasjonale operasanger, og vår første operasjef, blir feiret over hele landet. Vi markerer Kirsten Flagstad med en jubileumskonsert med arier som var en del av hennes liv og karriere.

Operaens solist-ensemble har fått med seg Elisabeth Teige og Birgitte Christensen, og presenterer sammen med Operakoret og Operaorkestret et tverrsnitt av Kirsten Flagstads unike karriere. Høydepunkter og kuriositeter er på programmet, som Nuri i Eugene D'Alberts opera Tiefland, som hun debuterte med på Nationaltheatret i 1913. Hennes glansnummer «Didos klagesang», som hun sang ved avskjedskonserten i 1953, vil også bli et naturlig høydepunkt denne kvelden. Beethovens «ode til gleden» fra Symfoni nr. 9 får avslutte kvelden, en hyllest til både Flagstad og komponisten selv, som i år fyller 250 år.

Se hele opptaket fra konserten her!

  •  (Foto/Photo)
    1/1

Ingen Flagstad uten Wagner

En kveld i Flagstads ære vil imidlertid stå i Wagners navn. Hun var først og fremst en legendarisk Wagner-tolker. Etter pausen vil stykker fra Tannhäuser og Den flyvende hollender glitre fra Hovedscenen.

Musikalsk ledelse ved finsk mesterdirigent
Dirigent for kvelden er finske Eva Ollikainen. Siden 2019 har hun vært sjefdirigent og kunstnerisk leder for Island Symfoniorkester, og har gjort seg bemerket i hele Europa for sin klare kommunikasjon, spennende programmer, smittende entusiasme og elegante teknikk. Hun er like ettertraktet innen det symfoniske repertoaret som i operaproduksjoner, og har dirigert både Kungliga Filharmonikerna i Stockholm, Wiener-symfonikerne, Staatskapelle Dresden og på Semperoper Dresden.

Konferansier for kvelden er ingen ringere enn vår nyinvidde operasjef-Randi Stene!

Program
Richard Wagner Lohengrin: Forspill til 3. akt
Ludwig van Beethoven Fidelio: Fangekoret, opus 72c / Leonores arie
Eugen d'Albert Tiefland: Nuris arie «Der heilige Sankt Michael»
Henry Purcell Dido og Aeneas: When I am laid in earth/ With drooping wings ye cupids come (Didos klagesang)
Giuseppe Verdi Aida: Ciel, mio padre-Riverdrai le foreste
Giuseppe Verdi Otello: Salce-arien/ Ave Maria
Emmerich Kálmán Höre ich Zigeunergeigen
Richard Wagner Tannhäuser: Ouverture / Freudig begrüssen wir die edle Halle
Richard Wagner Den flyvende hollender: Sentas ballade / Steuermann, lass die Wacht
Ludwig van Beethoven fra Symfoni nr. 9: Finale

Medvirkende
Elisabeth Teige sopran, Birgitte Christensen sopran, Renate Ekerhovd sopran, Eli Kristin Hanssveen sopran, Marita Sølberg sopran, Henrik Engelsviken tenor, Yngve Søberg baryton, Astrid Norstad mezzosopran, Eva Ollikainen dirigent, Operakoret, Operaorkestret