Hopp til hovedinnhold

Var det en drøm?

Intimkonsert på Kirsten Flagstad Museum i regi av Kirsten Flagstad Museets Venner - 22. februar kl. 18.00

MEDVIRKENDE:
Kaia Rullestad Teigen - sopran
Olga Jørgensen - klaver

22. februar kl. 18.00 - Smia, Kirsten Flagstad museum

Medlem - 120,-
Ordinærpris - 240,-Velkommen til en ny intimkonsert arrangert av Kirsten Flagstad Museets Venner. Denne gang setter vi fokus på unge stemmer med tilknytning til Innlandet og som viderefører arven etter Kirsten Flagstad.
Hva var det egentlig jeg så? Hva var det som skjedde? Var det virkelig, eller en drøm? Kanskje et mareritt? Eller skal det du har ønsket deg endelig skje? Det er lite som blir skrevet så mye om som menneskenes ønsker, håp og drømmer. Og det er lite som fyller våre liv så mye som våre håp for framtida.


I denne konserten vil den lyriskdramatiske sopranen Kaia Rullestad Teigen og pianist Olga Jørgensen ta dere med på en reise gjennom våre håp og drømmer, presentert gjennom romanser og arier. Dere vil få høre lykkelige historier der alle ønsker blir oppfylt, og om tragiske skjebner der drømmer går i knas, men alt vil males med paletten man finner i den klassiske musikken.
Det vil framføres musikk bla. av Strauss, Sibelius, Verdi, Puccini og Wagner.

MEDVIRKENDE:

Kaia Rullestad Teigen er en lyriskdramatisk sopran fra Kampen i Oslo. Hun har bachelor i klassisk sang fra Griegakademiet, og master i opera fra Operahøgskolen, KHiO, der hun studerte med Solveig Kringlebotn. Tidligere er hun utdannet musicalartist fra Bårdar Akademiet. Kaia har sunget roller som Belinda i Dido & Aeneas, Søster Berthe i Sound of Music, The Witch i Into the Woods og Lia i L’Enfant prodigue. Hun hadde sin profesjonelle debut under Festspillene i Bergen i 2016, som Bertha i Barberen i Sevilla. I 2018 ble rollen som Opprørslederen i Nattspill av Glenn Erik Haugland og Heidi Tronsmo skrevet spesielt for henne og i 2019 sang hun Die Knusperhexe i Hans og Grete, på DNO&B med KHiO og KORK. Høsten 2021 var hun en del av urframføringen av Ole Olsens opera Klippeøerne, med Arktisk Filharmoni, og sommeren 2022 hadde hun sin internasjonale debut som Fiordiligi, under Wiener Festspieles produksjon av Così fan tutte. Foruten sceniske verk har Kaia vært sopransolist i en rekke kirkeverk, samt i NRKs Grieg minutt for minutt.


Olga Jørgensen er en aktiv pianist, kammermusiker og operarepetitør som har sin utdannelse fra Royal Academy of Music i London og Norges Musikkhøgskole.
Olga har vært solist med Bergen Filharmoniske Orkester, og hun har spilt på steder som Universitetets Aula, Troldhaugen i Bergen, Wigmore Hall, Purcell Room på Southbank Centre, Steinway Hall, St Martin-in-the-Fields og St John’s Smith Square.
Hun har deltatt ved festivaler som Risør Kammermusikkfest, Oslo Kammermusikkfestival, Hemsingfestivalen, Johan Halvorsen Musikkfestival, Oxford Lieder Festival og Victoria International Arts Festival i Malta, og har vunnet en rekke priser som blant annet 1. pris i St Martin in the Fields Chamber Music Competition, Malta International Music Competition og Ungdommens Musikkmesterskap. I 2017 mottok hun et av to Yamaha Music Stipend for Skandinavia.

Museum24:Portal - 2024.05.28
Grunnstilsett-versjon: 2