Søndag 18.06

Kl. 11.00: Festivalgudstjeneste. Mozarts Kroningsmesse – Hamar domkirke

 

Kl. 12.30: Kirkekaffe og minikonsert med Ragnhild Motzfeldt (sopran), Kjerstin Løvdal (sopran), Kari Lise Høgseth (mezzosopran) og Helge Evju (piano)

 

Kl. 13.30: Foredrag – «Flagstads salmeskatt» - Egil Akselsen – Kirsten Flagstad Museum

 

Kl. 15.00: Barneopera «De tre superdamene» - Hamar Teater

 

Kl. 17.00: Defrost og Oslo Vocalis – Aulaen på Domkirkeodden

 

Kl. 19.00: Avslutningskonsert «Jeg reiser ikke alene» - Kirsten Flagstad Sal, Hamar kulturhus.

 

Barneopera «De tre superdamene»

Bli kjent med operaheltinnene Rosina, Pamina og Norina som oppdager sine sanglige superkrefter!

Musikken i forestillingen er hentet fra kjente operaer som Carmen, Tryllefløyten og Hans og Grete. Alle snakker og synger på norsk.

Medvirkende:

Ragnhild Motzfeldt: Sopran

Kjerstin Løvdal – sopran

Kari Lise Høgseth – mezzo

Helge Evju – klaver

 

 

Jeg reiser ikke alene

 Medvirkende:

Isa Katharina Gericke – sopran

Bengt Forberg – klaver

Kristen Grødem – regissør

Konsertforestillingen "Jeg reiser ikke alene", gir publikum en innsikt i Kirsten Flagstad sitt repertoar utenom de store operarollene hun er mest kjent for.

Ved siden av sine mange store operaroller verden over hadde nemlig Kirsten Flagstad et rikt og bemerkelsesverdig romanserepertoar med viktige sanger som er i ferd med å gå tapt i dag. Mange komponister lot seg inspirere av Flagstad, og gjennom hele sin karriere hadde hun sanger av blant andre Arne Dørumsgaard, Sverre Jordan, Alf Hurum og Hjalmar Borgstrøm fra Norge på repertoaret. Det korte, men intensive vennskapet med den svenske komponisten Knut Håkanson inspirerte til en helt spesiell sangskatt som hun ivaretok hele sitt liv.

I denne konsertforestillingen kommuniserer Gericke og Forsberg ikke bare musikalsk, men også verbalt.

 Isa Katharina Gericke, en allsidig sopran innen konsert, kammermusikk og opera, som med en særlig forkjærlighet for Lieder og romanser, har gjort seg bemerket med sine konsertforestillinger om sangerinnene Eva Nansen, Jenny Lind og Kirsten Flagstad. Forsberg regnes blant Skandinavias fremste kammermusikere og akkompagnatører, og er kjent for sitt mangeårige samarbeid med mezzosopranen Anne Sofie von Otter.

 Denne konserten er gratis for medlemmer av Kirsten Flagstad Festival – Klassisk Hedmarken. For gratisbillett, send mail til post@flagstad-festival.no

Billetter kjøpes på www.ebillett.no, eller via egen billettautomat ved inngangen til Hamar Kino