Lørdag 17.06

Kl. 12.00: Dokumentar «Voice of the century» av Marte Stokvik – Kirsten Flagstad Museum

 

Kl. 13.00: Seteropera på Målia

 

Kl. 13.30: Mitt platevalg – Roger Andreassen – Kirsten Flagstad Museum

 

Kl. 14.30: Hall of fame-foredrag – Knut Skram – Kirsten Flagstad Museum

 

Kl. 16.00: Arctimus Trio i Sparebanken Hedmark sine lokaler «Perlekjede» - Matinè. Kjente klassiske stykker arrangert for klavertrio. Fri entrè

 

Kl. 18.00: Konsert i Aulaen på Domkirkeodden

 

Kl. 21.00: Operapub på Gregers «Gjem æ no pusselanken»

 

 

Seteropera på Målia

 Lørdag 17. juni kl. 13.00 presenterer Kirsten Flagstad utendørsopera på Målia. Dette er et samarbeid med Hamar og Hedemarken turistforening.

Vi er så glade for å ha fått konseptet Opera Di Setra, som har hatt stor suksess i Tylldalen til festivalen. Lars Eggen har fått med seg et knippe sangere/musikere, og setter opp den sprudlende og populære komiske operaen «Elskovsdrikken» av Donizetti.

 Dette er en opera som Donizetti i samarbeid med sin librettist skrev på 14 dager på oppdrag for Teatro della Canobbiano i 1832. Forestillingen var en umiddelbar suksess. Den ble populært tilegnet Milanos kvinner og har siden vært spilt på operascener verden over.

Donizetti var en virtuos i å skrive opera. Mellom 1816 og til like før sin død i 1848 skrev han tilsammen 75 operaer av ulik karakter, både komiske operaer og mer dramatiske.

Handlingen foregår i innhøstningstiden i Norge. Den unge gutten Nemorino er forelsket i Adina, som er avvisende men ikke helt uinteressert. Nemorino er fortvilet og forsøker å finne en løsning på hvordan hun skal gjengjelde hans følelser. Inn i disse forviklingene lander mirakeldoktoren Dulcamara med sin ballong med remedier og miksturer av alle slag.

Elskovsdrikken er en opera med stor letthet og lystig spilleglede, flørtende og koketterende, som ivaretar frydefullt både det humoristiske og dramatiske på en uvanlig lett, lekende og energisk måte.

Vi håper med dette å spre glede, troen på kjærligheten og himmelsk musikk. Dette er en forestilling som passer flott på Målia.

 

 Medvirkende på Målia:

 Lars Eggen (baryton)

Ole Morten Velde (tenor)

Trond Gudevold (bass)

Gunda Marie Bruce (sopran)

Ingeborg Francke (sopran)

Eva Holm Foosnæs (piano)

Ronald Rørvik (regissør)

Forestillingen varer ca. 2 timer, inkludert pause, og Vang skolekorps står for servering av kaffe og litt biteti.

Vi oppfordrer alle til å forhåndskjøpe billetter, men vil ha kontantsalg ved inngangen.

Konserten blir holdt utendørs uansett vær.

Ha med godt fottøy/tøy, og sitteunderlag, da publikum skal sitte på bakken.

Veibeskrivelse: Skiltet fra Joker Brenneriroa ved rv 25 til Budor. Kjør forbi gjestegården og til Målivegen tar opp til venstre og til parkeringsplassen ved O-feltet, Budor nord (halvveis innpå Ruskåsen. Derfra er det ca 3 km inn til Målia og du kan gå/sykle/trille/rulle på fin grusvei. Alternativet er å gå blåmerket sti i terrenget fra Kveådammen innenfor Gåsbu (ca 3 km å gå til Målia).